Aanstaande zondag is het Palmpasen. De drempel naar de Goede Week. Een feest dat altijd dubbele betekenissen inzich meedraagt en dubbele gevoelens oproept: we vieren feest, maar weten ook welke lijdensweg ons nog te wachten staat. In deze viering staan teksten uit Jeremia en Mattheüs centraal:

In deze beide bijbelgedeeltes gaan mystiek en verzet een verbond aan. Bij Jeremia wordt de wet in het hart geschreven. Daarmee raakt buiten aan binnen en binnen aan buiten. Wat je zelf diep van binnen als waarachtigheid wordt aangereikt betreft meteen ook de anderen. Waarachtigheid blijft nooit individueel.
Dat is precies wat bij de reiniging van de tempel – het hart van de liturgie – duidelijk wordt. Zodra het hart gezuiverd is komen de blinden en verlamden naar binnen worden door Jezus genezen. Waarachtigheid brengt heling. Heling leidt tot waarachtigheid.
Hoe werkt die dynamiek van dit ‘nieuwe verbond’ voor ons?

De kinderen van 4 tot 12 werken in de Verhaalgroep tijdens de viering hard aan hun Palmpaasstokken en mogen het resultaat uiteraard tijdens de viering tonen. Peuters zijn ook welkom, als een volwassene meegaat om hen te helpen met het versieren. Voor de allerkleinsten is er een oppas aanwezig. Wees welkom!