Het JansFest

Jansfest

het Janskerk-jubileum-festival

Van 23 – 26 juni is er een reeks aan feestelijke activiteiten om ons 50 jarig bestaan te vieren: het JansFest! Belangrijke facetten van onze gemeenschap zul je terugvinden in het programma: ontmoeting, verstilling, vieren, kunst, cultuur, muziek, diversiteit, spiritualiteit en actie! En dat allemaal in en rond de Janskerk. We hebben een rijk programma aan workshops, vieringen, een lezing, ontmoeting en feest. Wees welkom om alles of een deel te volgen. Of je nou vast gezicht in de kerk, voorbijganger, buurtgenoot, nieuwsgierig, (oud-)student bent of bent geweest – het is speciaal voor iedereen.

Het Programma

Donderdag 23 juni
Theatervoorstelling New Dutch Connections o.l.v. Bright Richards: Future Citizens (20.00 uur)
Toegang gratis, collecte bij de uitgang

Vrijdag 24 juni
Taizé-viering in samenwerking met “Taizé in Utrecht” (20.00 uur), gevolgd door:
Lig-concert door Laurens de Man & Friends (21.00 uur)
Toegang gratis, collecte bij de uitgang

Zaterdag 25 juni
Deelname aan de hele dag is gratis, met collecte bij de uitgang
Deelname aan de maaltijd: 20 euro

10.00 – 10.20 uur  Ochtend-viering in de Janskerk
10.30 – 12.30 uur  Kinderprogramma: Godly Play!
10.30 – 12.00 uur Workshop-ronde 1

Er zijn in de eerste ronde van workshops drie workshops waar je uit kunt kiezen (A, B of C). Het aantal deelnemers per workshop is beperkt. Daarom is het van belang je (tijdig) aan te melden voor de workshop van jouw keuze. Dat kan via dit formulier
Alle workshops zijn in de Janskerk, tenzij anders vermeld

Workshop A: The Pilgrim’s Podcast   – een wandeling (6 km) of fietstocht door Utrecht langs beelden die ter plekke en via de smartphone te denken en te ervaren geven.
Locatie: Buiten, start vanaf het J
anskerkplein

Workshop B: Theater-workshop door Sigrid Braams

Workshop C:  Meditatie

12.00 – 12.30 uur – Tijd om te lunchen
De lunch zit niet inbegrepen bij het programma, maar mag je zelf meenemen

12.30 – 14.00 uur Workshop-ronde 2
Ook in de tweede ronde van workshops zijn er drie workshops waar je uit kunt kiezen (D, E of F). Het aantal deelnemers per workshop is beperkt. Daarom is het van belang je (tijdig) aan te melden voor de workshop van jouw keuze. Dat kan via dit formulier
Alle workshops zijn in de Janskerk, tenzij anders vermeld

Workshop D: Wandel-theater met Gottfrid van Eck  – Start: Janskerkplein

Workshop E: Mensenbibliotheek

Workshop F: Bibliodans met Riëtte Beurmanje

14.00 – 15.00 uur Inloop met koffie, thee en ontmoetingen
15.00 – 15.45 uur De Janskerk als schuilhut – Jubileumrede door dr. Mariecke van den Berg, bijzonder hoogleraar christendom en feminisme
15.45 – 18.00 uur Borrel & ontmoeting
18.30 uur Maaltijd, Gezelligheid & Muziek door gemeenteleden
Voor de maaltijd kan je je aanmelden via dit aanmeldformulier
De kosten voor de maaltijd bedragen 20 euro. Graag voor 24 juni 2022 overmaken naar NL 21 TRIO 0391 1583 68  tnv Stichting De Jans o.v.v. “Jansfest maaltijd” en je naam.

Zondag 26 juni
11.00 uur  Feestelijke jubileum-editie van de Roze Zondag-viering