– vanuit de diaconie – 

De Janskerkgemeente steunt al jaren de opvang van dak- en thuislozen in onze stad, via Omduw, STIL en de Tussenvoorziening. Vaak via collectes. Maar je kunt ook vrijwilligerswerk doen.

Op Jansveld 51 is de 24-uurs opvang voor mensen die nu geen woning hebben. Deel van De Tussenvoorziening, een organisatie met allerlei hulp- en woonvormen voor dak- en thuisloze mensen in Utrecht.

Het is uitdagend werk in een inspirerende omgeving waar je veel kunt leren. Tegelijkertijd vervul je een belangrijke maatschappelijke functie. De goede sfeer, een leuk team en het bijzondere contact met de gasten maken het werk de moeite waard.

De ‘gasten’ zijn in afwachting van een vaste woon- of verblijfplek en hebben geen eigen thuis. Jansveld 51 biedt tijdelijk een plek waar zij 24 uur per dag kunnen zijn. Een overnachting kost hen €4,50 en een lunch en diner samen ook €4,50. Zij kunnen uiteenlopende problemen hebben: alcohol-, drugs- of gokverslaving, psychische en psychiatrische problematiek, lage(re) begaafdheid waardoor ze niet mee kunnen komen in de samenleving en schulden waardoor ze moeilijk rond komen.

Het werken met deze mensen is niet altijd gemakkelijk. Het vraagt creativiteit om op uiteenlopende vragen en situaties een antwoord te hebben. Daarom zoekt men vrijwilligers die stevig in hun schoenen staan: je kunt goed communiceren, samenwerken in een team, en staat open voor feedback, je bezit een gezonde portie humor en kunt relativeren en je kunt omgaan met stress- en conflictsituaties en het hoofd koel houden.

Dit werk in de opvang is een unieke ervaring. Je werkt in een enthousiast team en krijgt inzicht in het leven van daklozen. Je hebt een inwerkperiode wordt begeleid door een ervaren kracht; je wordt dus niet zomaar in het diepe gegooid.

JE KUNT KIEZEN UIT VERSCHILLENDE DIENSTEN

Als kok bedenk en bereid je de maaltijden met de hulp van een andere vrijwilliger of een van de gasten van het Jansveld. Als hulp in de keuken help je met het bereiden van de maaltijd en schoonmaken van de keuken. Als ontbijthulp serveer je het ontbijt, leg je contact met de bezoekers, en zorg je voor een prettige sfeer in het pand en doe je licht huishoudelijke taken. Er is ook bardienst.

Adres: Jansveld 51 3512 BE Utrecht, 030 – 2300921
tussenvoorziening.nl
SleepInn-Smulhuis@tussenvoorziening.nl