Paasmorgen

Op zondag 17 april vieren we Pasen. De 40-dagentijd is afgelopen en we besluiten de cyclus Zwijgen met het thema Stille Getuigen. We lezen Lucas 24,1-12 om ons bezig te houden met het geheim tussen de regels en achter de woorden.
We zingen onder andere Licht dat ons aanstoot in de morgen (Oosterhuis/Oomen) en het laatste deel van de Paascyclus met teksten van Kees van der Zwaard en muziek van Hans Viezee.

Het Janskoor zingt onder leiding van Hans Leeuwenhage. Laurens de Man bespeelt piano en orgel.

Voorganger is Johanneke Bosman

Op Paasmorgen klinkt de stilte van de eerste dag, het ontluiken van de nieuwe morgen. Het lege graf weerspiegelt het leven dat doorbreekt, tegen de klippen op. De doeken en weggerolde grafsteen zwijgen voorbij wat in taal te vangen is. Als stille getuigen spreken zij van de Verrezene, die ons dood maar levend voor waar verschijnt, ons mens maakt door en voor elkaar. 

De afgewentelde steen, het open graf, de lege ligplaats, de linnen doeken – stille getuigen van het geheim van Pasen. 

Op Paasmorgen gaat het heen en weer tussen boodschap en kletspraat, tussen geloof en ongeloof, tussen herinnering en twijfel. De stille getuigen kunnen van alles betekenen. Vele verhalen zijn te verzinnen om ze te verklaren. Toch komen we in de kerk steeds weer uit bij het credo, ik geloof. Een collectief ‘ik’, een wij, dat zingt: ‘Het geloof is de grondslag voor alles waar we op hopen, het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien’ (Hebr.11,1) 

Wat hopen we met Pasen en hoe is dat waar? Wat is het geheim achter de woorden? 

De viering zal plaats vinden in de Janskerk en begint om 10.45 uur

Deze viering is ook online te volgen.

Meer informatie over de vieringen van de Oecumenische Janskerkgemeente vind je hier