Beluister hier een soort “oerorgel”: een kopie van het oudst bewaard gebleven orgel van Nederland, 1479! De kas daarvan hangt in Middelburg, het zeer broze binnenwerk is opgeslagen. Het originele instrument was oorspronkelijk in de Utrechtse NicolaÏkerk te vinden.

Gebed

Moeder van al wat leeft
Onze Vader, die in de hemel zijt
Zoon Jesus,
wonderbare raadsman,
Sta mij bij met wijsheid
Als ik uw spoor volg

Moeder van al wat leeft
Onze Vader, die in de hemel zijt
Zoon Jesus,
Sterke God
Kom met Uw kracht
Zodat ik in beweging kom

Moeder van al wat leeft
Onze Vader, die in de hemel zijt
Zoon Jesus,
Eeuwige vader
Deel Uw oneindige liefde
Waardoor ik liefde kan geven

Moeder van al wat leeft
Onze Vader, die in de hemel zijt
Zoon Jesus,
Vredevorst
Geef mij vrede
Zodat ik los kom van angst en zorgen.