Op 13 oktober is er een brainstormavond voor de kerstvieringen

Nu de zomer ten einde loopt, blikken we langzaam vooruit naar Kerst, waarin het thema van vertrouwen centraal zal staan. Juist in deze onzekere tijden  (maar welke tijden zijn wel zeker?) banen we ons deze advent een weg van vertrouwen naar het Licht. Sinds de komst van het coronavirus voelen we als collectief aan den lijve wat het betekent dat het leven niet maakbaar is, we niet alles tot in de puntjes kunnen beheersen en voorspellen.

Waar vertrouw je dan op, als individu en als samenleving? Wat is goed en verstandig om te doen en tegen welke prijs? Hoe zoek je nieuwe wegen voor het maken van contact, voor onze behoefte van aanraking, van verbondenheid? Voor veel mensen de eeuwen door en op andere plekken dan ons land, is leven met onzekerheid haast een vanzelfsprekendheid. Waar put je dan moed en vertrouwen uit? En wat als je als kind weinig vertrouwen en geborgenheid hebt kunnen ervaren, als het leven zwaar en moeilijk is, welke ster aan de horizon wijst ons dan de weg? Durven wij die te volgen?

We willen graag de vieringen van kerstavond en eerste kerstdag gezamenlijk voorbereiden met iedereen die dat wil! Daarom is er op dinsdag 13 oktober om 20:00 uur een brainstormavond voor wie zin en tijd heeft om mee te denken en doen. Gezien de meest recente ontwikkelingen zal deze avond via zoom zijn. Meld je aan bij Elise Rommens-Woertman. Zij mailt je dan de zoomlink toe.