Ook in deze vreemde tijd is het fijn om contact te hebben met elkaar. En ook al moeten we zoveel mogelijk thuis blijven, online kunnen we elkaar wel blijven ontmoeten. We gaan daarom de komende weken iets nieuws proberen in onze Janskerkgemeente. We gaan dit doen via het programma Zoom. Zoom is gratis en kan gebruikt worden op vrijwel ieder apparaat met een microfoon en camera (bijvoorbeeld je telefoon, pc, laptop, ipad etc.).

Zoom is eenvoudig te gebruiken door op een uitnodigingslink te klikken, dan het programma te installeren en de audio aan te zetten. In de Zoom instructie leggen we je uit hoe je Zoom moet installeren en gebruiken.

Online koffiedrinken na de dienst

Jaap Rodenburg heeft een initiatief gestart om iedere zondag na de dienst via Zoom koffie te drinken. Afgelopen zondag ontstaan als spontaan initiatief. Dit was zo gezellig dat we dit vaker willen doen. Deelnemen kan via de volgende link. Als er veel mensen mee doen dan kan Jaap ook verschillende hoeken maken om met kleinere groepen koffie te drinken.

Online café

Ook door de week is er behoeft aan contact. Daarom midden in de week een online café. Het online café is op woensdag van 15.30 tot 16.30. Via deze link kom je in het virtuele café, deze link werkt iedere week om het café binnen te komen. We gaan dit in ieder geval de volgende 3 weken uitproberen en horen graag hoe je het vindt.

Graag tot ziens op Zoom.

NB mochten jullie meer ideeën hebben over hoe we goed verbinding met elkaar kunnen houden, laat het weten diaconie@janskerkgemeente.nl.

Catharina Kohler, Jaap Rodenburg, Lonnie Ploegmakers en Martin Bijleveld