wo
Open meditatie @ Kapel van de zusters Augustinessen
okt 23 @ 19:30 – 21:00

Hoe kom ik dichter bij God?
Hoe kom ik in verbinding met de Bron van het leven?
Hoe leef ik gelukkiger en meer in balans?
Veel mensen zijn hier naar op zoek. Van veel mystici en geestelijk begeleiders kennen we teksten
die beschrijven hoe mensen de lange weg naar binnen zijn gegaan; wat hen hielp en wat valkuilen blijken te zijn. Verstillen, met aandacht aanwezig en ontvankelijk worden, blijkt altijd opnieuw een noodzakelijke oefening.
Tijdens de meditaties dit najaar is het mogelijk om samen met anderen die weg te gaan: twee maal per maand is er een meditatie bijeenkomst.

Daarnaast zijn er de ‘open meditatie’ bijeenkomsten onder leiding van Ellen Bakker en Petra van der Heiden. Deze sluiten aan op het thema van de voorgaande avond rond ‘Afstemmen op de Eeuwige’. Deze meditaties zijn open voor iedereen, ook als je niet meedoet aan de jaargang.

Je kunt eenmalig komen of zo vaak als je wilt

okt 24 @ 19:30 – 21:30

Het Janskoor o.l.v. Hans Leeuwenhage verrijkt zo’n 25 keer per jaar de vieringen van de EUG in de Janskerk. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Repetities zijn op donderdag van 19.30-21.30 uur.
Meer informatie over het koor en het repertoire is te verkrijgen bij Seintje Bos.

zo
Viering 27 oktober @ Janskerk
okt 27 @ 10:45 – 12:30

voorzingen: 10.45 uur
start viering: 11.00 uur
na de viering: koffie en thee

Voorganger: Joop Smit osa
Thema: en weer had ik een visoen…
Lezing: Openbaring van Johannes 4
Tekst van Hilegard, liber divinorum Operum, visioen 6 (III,1)

zie Waar gaat het zondag over?

Verhaalgroep @ Janskerk
okt 27 @ 11:00 – 12:30

Tijdens de zondagse viering in de Janskerk is er voor de kinderen van 4-8 en van 8-12 een eigen verhaal. Dit wordt verzorgd door de Verhaalgroep. Ook tijdens bijzondere feesten als Advent, Kerst, Pasen en doop is er speciale aandacht voor de kinderen.

okt 31 @ 19:30 – 21:30

zo
Kerk op Schoot @ Kosterswoning
nov 3 @ 11:00 – 12:30

Speciaal voor de kinderen tot 4 jaar en hun ouders is er een Kerk op Schoot-viering.
Met muziek en verhaal, eten en spelen gaan we bezig met een gelovig thema.

Je bent welkom in de kosters-woning aan de Janskerk vanaf 10.30 uur. We beginnen om 11 uur met Kerk op Schoot en sluiten vervolgens aan bij de
kring in de Janskerkgemeente.

Verhaalgroep @ Janskerk

Viering 3 november @ Janskerk

Voorganger: Kees van der Zwaard
Thema: Voor een boom is er hoop
Lezing: Job 14,1-12
en een tekst van Lytta Basset

Janskerkmatinee @ Janskerk, Utrecht
nov 3 @ 15:00 – 17:00
nov 7 @ 19:30 – 21:30

Op het programma

Meditatie in de stad

Hoe kom ik dichter bij God?
Hoe kom ik in verbinding met de Bron van het leven?
Hoe leef ik gelukkiger en meer in balans?

Veel mensen zijn hier naar op zoek. Verstillen, met aandacht aanwezig en ontvankelijk worden, blijkt altijd opnieuw een noodzakelijke oefening.

Meer lezen

Oudegracht 33, Utrecht