Agenda

Er staan weer activiteiten gepland. Zeker weten of iets doorgaat? Neem contact op met de organisatoren van de activiteit.

zo
4 oktober Viering m.m.v. Janskoor?
okt 4 @ 11:00 – 12:00

Voorganger: Elise Rommens-Woertman
Thema: Bezorgdheid
Lezing: Mattheüs 6: 19-34

4 oktober is de dag van Franciscus van Assisi. Deze zoon van een stoffenhandelaar verliet zijn oude wereld en deed een eenvoudige pij aan. Hij brak radicaal met een maatschappij, die bepaald wordt door geld, bezit en zelfhandhaving. Met zijn op de Bergrede gebaseerde leefwijze gaf hij een confronterende invulling aan geborgenheid – persoonlijk en in gemeenschap. Wat betekent geborgenheid voor ons? Hoe bepalend is onze bezorgdheid, onze onzekerheid voor de manier waarop we de samenleving inrichten? Dus hoe hangt onze geborgenheid samen met die van de ander?

11 oktober Viering
okt 11 @ 11:00 – 12:00

Voorganger: Jasja Nottelman
Thema: Kruimels
Lezing: Matteus 15: 21-28

Een wonderlijk verhaal blijft het, van de Kananese vrouw.
Want wat gebeurt er nu precies? Waar draait het om?
Al te makkelijk kan het gelezen worden als een vorm van vertrouwen die gepaard gaat met onderdanigheid, om de kruimels te mogen eten die van de tafel zijn gevallen.
Opmerkelijk is dat de Kananese vrouw als eerste aan het woord komt in dit verhaal.
Zij spreekt Jezus aan, herkent hem als zoon van David.
Zij, de buitenstaander ziet in hem het licht opschijnen van eeuwen, en wil daar deel aan hebben.
Hoe lezen we dit verhaal?
In wie herkennen wij onszelf?
Wat betekent het om een groot vertrouwen te mogen hebben?

zo
18 oktober Viering m.m.v. Janskoor?
okt 18 @ 11:00 – 12:00

Voorganger: Marieke Milder
Thema: Eerlijk loon
Lezing: Mattheüs 20: 1-16

Vandaag een confronterende gelijkenis over wat nu ‘loon naar werken’ is.
Is het eerlijk als alle arbeiders allemaal evenveel betaald krijgen, terwijl de een veel langer gewerkt heeft dan de ander? Ook als de langstwerkende arbeiders van tevoren ingestemd hebben met wat ze betaald zouden krijgen? Waar komt dat gevoel van onrechtvaardigheid dan vandaan, is dat jaloezie? Is dat onze neiging om ons te vergelijken met elkaar? Is het de schijnbare willekeur?
Met welke ogen kijken wij naar de verdeling in onze stad? Waar zijn scheidslijnen te zien? Krijgen mensen loon naar werken of juist niet? Wat is zinvol werk überhaupt? Wat is rechtvaardigheid in dezen?

25 oktober Viering
okt 25 @ 11:00 – 12:00

Voorganger: Kees van der Zwaard
Thema: Verwelkomen
Lezing: Mattheüs 22: 1-4

Een korte lezing waarin een welkom klinkt. Een koning houdt een bruiloftsmaal voor zijn zoon. Hij nodigt gasten uit, die niet willen komen. Vervolgens stuurt hij andere slaven naar zijn gasten om te zeggen hoe alles al klaarstaat, de ossen en het mestvee zijn al geslacht, de tijd is er voor, kom!
Wat gebeurt? De koning wil overduidelijk graag dat de gasten komen, maar waarom? Wat is de reden dat zij de eerste maal niet komen?

Muzikaal Matinee @ Janskerk
nov 1 hele dag