nov 17 @ 11:00 – 12:30

Tijdens de zondagse viering in de Janskerk is er voor de kinderen van 4-8 en van 8-12 een eigen verhaal. Dit wordt verzorgd door de Verhaalgroep. Ook tijdens bijzondere feesten als Advent, Kerst, Pasen en doop is er speciale aandacht voor de kinderen.

Viering 17 november mmv. Janskoor @ Janskerk
nov 17 @ 11:00 – 12:30

Voorganger: Thea Peereboom
Thema: Hoe verhouden ons lichaam en onze geest/ziel zich tot elkaar?
Lezing: Mattheus 25, 31-40

wo
EUG raad
nov 20 @ 20:00 – 22:00
do
Koorrepetities
nov 21 @ 19:30 – 21:30

Het Janskoor o.l.v. Hans Leeuwenhage verrijkt zo’n 25 keer per jaar de vieringen van de EUG in de Janskerk. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Repetities zijn op donderdag van 19.30-21.30 uur.
Meer informatie over het koor en het repertoire is te verkrijgen bij Seintje Bos.

nov 24 @ 11:00 – 12:30

Viering 24 november @ Janskerk
nov 24 @ 11:00 – 12:30

Voorganger: Trees van Montfort
Thema: Catherine Keller – het worden van de wereld
Lezing: Genesis 1:1-2 in verschillende vertalingen

wo
Open meditatie @ Kapel van de zusters Augustinessen
nov 27 @ 19:30 – 21:00

Hoe kom ik dichter bij God?
Hoe kom ik in verbinding met de Bron van het leven?
Hoe leef ik gelukkiger en meer in balans?
Veel mensen zijn hier naar op zoek. Van veel mystici en geestelijk begeleiders kennen we teksten
die beschrijven hoe mensen de lange weg naar binnen zijn gegaan; wat hen hielp en wat valkuilen blijken te zijn. Verstillen, met aandacht aanwezig en ontvankelijk worden, blijkt altijd opnieuw een noodzakelijke oefening.
Tijdens de meditaties dit najaar is het mogelijk om samen met anderen die weg te gaan: twee maal per maand is er een meditatie bijeenkomst.

Daarnaast zijn er de ‘open meditatie’ bijeenkomsten onder leiding van Ellen Bakker en Petra van der Heiden. Deze sluiten aan op het thema van de voorgaande avond rond ‘Afstemmen op de Eeuwige’. Deze meditaties zijn open voor iedereen, ook als je niet meedoet aan de jaargang.

Je kunt eenmalig komen of zo vaak als je wilt

do
Koorrepetities
nov 28 @ 19:30 – 21:30

Kerk op Schoot @ Kosterswoning
dec 1 @ 11:00 – 12:30

Speciaal voor de kinderen tot 4 jaar en hun ouders is er een Kerk op Schoot-viering.
Met muziek en verhaal, eten en spelen gaan we bezig met een gelovig thema.

Je bent welkom in de kosters-woning aan de Janskerk vanaf 10.30 uur. We beginnen om 11 uur met Kerk op Schoot en sluiten vervolgens aan bij de
kring in de Janskerkgemeente.

dec 1 @ 11:00 – 12:30

Op het programma

Meditatie in de stad

Hoe kom ik dichter bij God?
Hoe kom ik in verbinding met de Bron van het leven?
Hoe leef ik gelukkiger en meer in balans?

Veel mensen zijn hier naar op zoek. Verstillen, met aandacht aanwezig en ontvankelijk worden, blijkt altijd opnieuw een noodzakelijke oefening.

Meer lezen

Oudegracht 33, Utrecht