Viering 12 december – afscheidsdienst Jasja Nottelman

Voorganger: Jasja Nottelman
Thema: Je droom achterna gaan
Lezing: Genesis 28,10-22

Jacob vlucht voor zijn woedende broer, hij is alleen in de donkere nacht en valt in slaap. Dan krijgt hij een droom, waarin aarde en hemel worden verbonden door een ladder, waarlangs engelen op en neer gaan. Voor Jacob gebeurt dat onverwacht. Hij was daar niet mee bezig of op uit. Het overkomt hem. Die ladder wordt een belangrijke  metafoor voor het gebed, voor de verbinding tussen de Eeuwige, de Allerhoogste en de tijdelijke, kleine mens. Waar dat gebeurt ontstaan een ‘Beth-El’, een plaats, een huis van God.

Hoe vinden we een balans tussen waar we op uit zijn en wat ons overkomt? En wat is dan de ruimte van God? Hoe en wanneer wordt die gevuld met geestkracht? In Bethel, in Utrecht, in Visvliet…? Welke droom volg je?

Datum:
Tijd: